Blodsockerkontroll/uppfoljning/4 Maj 2018

Har sett en tendens till ökning av mina blodsocker värden därför har jag gjort denna uppföljning i detalj. Först en graf som redovisar resultatet följt av detaljer.





Diabetes dagbok fredagen den 4 maj 2018.

Tid

Händelse

Värde

Insulin

Kolhydrater g

Sockerarter g

08:30:00

128/65 54 85,0 kg (5,7)

5,4 mmol/l

 

 

 

09:00:00

Frukost 15 min. Medicin

 

 

18,2

12,7

09:30:00

 

7,3 mmol/l

 

 

 

09:40:00

Promenad 2,2 km

 

 

 

 

10:15:00

 

6,0 mmol/l

 

 

 

10:35:00

Fika

6,0 mmol/l

 

0,6

0

10:45:00

 

5,9 mmol/l

 

 

 

11:00:00

 

6,3 mmol/l

 

 

 

11:15:00

`(6,4)

6,0 mmol/l

 

 

 

11:47:00

 

5,7 mmol/l

 

 

 

12:35:00

Lunch medicin 10 min (5,2)

4,8 mmol/l

 

8,8

3,4

12:45:00

 

4,5 mmol/l

 

 

 

13:00:00

 

5,2 mmol/l

 

 

 

13:15:00

 

4,8 mmol/l

 

 

 

13:30:00

 

6,2 mmol/l

 

 

 

13:45:00

 

4,8 mmol/l

 

 

 

14:00:00

 

4,1 mmol/l

 

 

 

14:15:00

 

3,8 mmol/l

 

 

 

14:30:00

´(3,9)

3,5 mmol/l

 

 

 

14:45:00

 

3,6 mmol/l

 

 

 

15:15:00

Promenad 1,2 km

4,7 mmol/l

 

 

 

15:30:00

Fika

 

 

4

1,8

15:45:00

 

4,4 mmol/l

 

 

 

16:15:00

 

5,2 mmol/l

 

 

 

17:30:00

Middag medicin (5,6)

5,2 mmol/l

 

7,8

6,1

18:00:00

 

5,2 mmol/l

 

 

 

18:35:00

 

6,5 mmol/l

 

 

 

19:00:00

 

6,6 mmol/l

 

 

 

19:30:00

´(5,9)

5,7 mmol/l

 

 

 

20:00:00

Kvällsfika

4,8 mmol/l

 

7,3

6,1

21:30:00

 

5,5 mmol/l

 

 

 

22:00:00

Promenad 0,2 km

5,5 mmol/l

 

 

 

22:30:00

´(5,9)

5,2 mmol/l

 

 

 

23:00:00

 

5,5 mmol/l

 

 

 



Måltider

FRUKOST

 

Mängd

Kolhydrater

per 100g

Kolhydrater

g

Sockerarter

per 100g

Sockerarter

g

Te

Grönt te

2dl, 200g

0,3

0,6

0

0

Mat

Rökt skinka

34g

2,7

1

1,2

0,4

 

Ett stekt ägg

50g

0,4

0,2

0

0

 

Fröknäcke

10 g

20

2

0,9

0,2

 

Smör

10g

0,5

0

<0,5

0

Yoghurt

Yoghurt

134g 2 dl

3,8

5,1

7,2

9,6

 

Sötning

0,5 dl 4 g

94

3,8

3

0,1

 

Grädde

48 g

3

1,4

3

1,4

 

frömusli

34g

12

4,1

2,9

1

Summa

 

524 g

3,5

18,2

2,4

12,7

 

FIKA FM

 

Mängd

Kolhydrater

per 100g

Kolhydrater

g

Sockerarter

per 100g

Sockerarter

g

Te

Grönt te ingefära

2dl, 200g

0,3

0,6

0

0

SUMMA

 

200g

0,3

0,6

0

0

 

LUNCH

 

Mängd

Kolhydrater

per 100g

Kolhydrater

g

Sockerarter

per 100g

Sockerarter

g

omelett

2 ägg

98g

0,4

0,4

0

0

 

0,5 Röd lök

37g

6

2,3

0

0

 

smörrapsolja

30g

0,8

0,2

0,8

0,2

 

Rökt skinka 2st salami

36g

2,7

0,9

1,2

0,4

 

grädde

30 g

3

1,1

3

1,1

 

tomat

32 g

3,7

1,3

0

0

Dricka

Vatten

0

0

0

0

0

Summa

 

297 g

3

8,8

1,1

3,4

 

FIKA EM

 

Mängd

Kolhydrater

per 100g

Kolhydrater

g

Sockerarter

per 100g

Sockerarter

g

 

Neskaffe

2dl, 200g

0,4

0,8

0

0

 

Chokladbollar

50 g

6,4

3,2

3,7

1,8

SUMMA

 

250 g

1,6

4

0,7

1,8

 

MIDDAG

 

Mängd

Kolhydrater

per 100g

Kolhydrater

g

Sockerarter

per 100g

Sockerarter

g

 

Thai grönsaker

125 g

3,7

4,6

3

3,8

 

Parmesanost

20g

3,8

0,8

0

0

 

Vatten

2 dl. 200g

0

0

0

0

 

Lingonsylt

17g

13,9

2,4

8,7

1,5

 

Tomatpuré

6 g

16

1

13

0,8

 

Köttfärs

93 g

0

0

0

0

Summa

 

261 g

3

7,8

2,3

6,1



KVÄLLS-FIKA

 

Mängd

Kolhydrater

per 100g

Kolhydrater

g

Sockerarter

per 100g

Sockerarter

g

 

PHILADELPHIAGLASS

145g

4,5

6,5

4,2

6,1

 

Neskaffe

2dl, 200g

0,4

0,8

 

 

Summa

 

345 g

2,1

7,3

1,8

6,1

Medicin för Allan Hedin

Typ 2 diabetes

  • NovoMorm 2 mg 3*2st/dygn, frukost, lunch och middag. Max 16 mg/dygn. 180/mån

  • Metaformin hydroklorid 1000mg 3ggr*1st/dygn frukost, lunch, och middag. Maximal dagsdos är 3 ggr 1000 mg. 90/mån

  • Humulin npk kwikpen, inj-vätska suspension, förfylld penna 100 ie/ml (enheter =mmol/l+2) vid nattning. 1/mån

  • Pennkanyler BD 0,25 mm 31G*5 mm 30/mån

  • Bayer Contour Next, teststickor. 54/mån

  • Accu-chek Multiclix 100+2 Lancet. 54/mån

  • Accu-chek blodprovtagare

Högt blodtryck

  • Enalapril/hydroklortiazid Comp STADA 12,5 mg 1st/dygn, frukost. Mycket vanliga: Dimsyn. Vanliga: Muskelkramper. 30/mån.

  • Felodipin Teva 2,5 mg 1 st/dygn frukost. 30/mån

Blodfetter

  • Ezetrol 10 mg 1 st/dygn frukost. Vanliga buksmärta, diarré, gasbildning, trötthet. 30/mån.

Infarkt

  • Trombyl 75 mg 1st/dygn frukost. 30/mån

Torra fötter

  • Canoderm 1/dygn, smörjer mina fötter inför sänggående. 1/mån.

Recept

FRÖMUSLI

 

Kol 100g

Kolg

Soc 100g

Soc

g

  1. Hacka nötterna grovt i en matberedare eller med kniv. Blanda alla ingredienserna. Bred ut på en ugnsplåt med bakpapper.

  2. Rosta i ugnen max 175 grader. Nötter och fröer är värmekänsliga. Kolla redan efter 15 minuter. Rör om. Torka lika länge till. Stäng av värmen och låt svalna med luckan på glänt, om behövs.

mandlar

200 g

13

26

6,6

13,2

kokosflingor

2 dl, 80g

3,5

2,8

0,2

0,2

solroskärnor

2,5 dl, 175g

13

22,8

2

3,5

pumpafrön

0,5 dl, 35g

13

4,6

1

0,4

sesamfrön

0,5 dl, 28g

4

1,1

2

0,6

linfrön hela

2 dl, 160g

1,5

2,4

1

1,6

nyponskalmjöl

1 dl, 50g

68

34

6

3

Olivolja

0,5 dl, 50g

0

0

0

0

Summa

778g

12

93,7

2,9

22,5

Fröknäcke

 

 

 

 

 

  1. Sätt ugnen på 160 varmluft.

  2. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke. 

  3. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt vila i 5-10 minuter.

  4. Strö över vallmofrön och lite flingsalt.

  5. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.

  6. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar. Brödet är också helt glutenfritt så här har ni en höjdare att bjuda på!

mandelmjöl

2 msk 12g

10

1,2

7

0,8

Solrosfrön

200 g

13

26

2

4

Pumpakärnor

2 dl 140 g

13

18,2

1

1,4

Sesamfrö

1 dl 56 g

4

2

2

1

Linfrön

1,0 dl 80 g

1,5

1,2

1

0,8

Flingsalt

10 g

0

0

0

0

fiberhusk

2 msk

0

0

0

0

salt

1 tsk

0

0

0

0

vatten

5 dl

0

0

0

0

vallmofrön

0,5 dl 36g

9

3,2

3

1

Summa

1046 g

4,95

51,8

0,86

9

Chokladbollar

 

 

 

 

 

  1. Kör alla ingredienserna i en matberedare tills du får en jämn smet.

  2. Rulla sedan små bollar, och rulla dem i resten av kokosflingorna.

  3. Ställ i kylen någon timme.

Smör

100g

0,5

0,5

<0,5

0

Mandelmjöl

3,5 dl 175g

10

17,5

7

12,3

Kokosflingor

5 msk 30g

3,5

1,1

0,2

0,1

Sötning

1 dl 1g

94

0,9

3

0

Chanko

5 msk 30g

5,3

1,6

0,4

0,1

Summa

336 g

6,4

21,6

3,7

12,5

 

PHILADELPHIAGLASS

 

 

 

 

 

  1. Vispa vitan och grädden var för sig.

  2. Vispa Philadelphiaost, gulorna och vaniljepulver i en tredje skål.

  3. Vispa ihop allt och häll sedan i 7 små formar (en portion) och frys in. Låt den tina en timme i kylskåpet innan du njuuuuter.

grädde

6 dl, 600g

3

37,4

3

37,4

ägg

300g

0,4

1,2

 

 

Philadelphiaost

240 g

4,3

10,3

4,3

10,3

sötningsmedel

3 dl, 2g

94

1,9

3

0,1

vaniljepulver

1 tsk, 3g

8

0,2

7,2

0,2

Summa

1145g

4,5

51

4,2

48

 

Lingonsylt

 

 

 

 

 

  1. Vispa vitan och grädden var för sig.

  2. Vispa Philadelphiaost, gulorna och vaniljepulver i en tredje skål.

  3. Vispa ihop allt och häll sedan i 7 små formar (en portion) och frys in. Låt den tina en timme i kylskåpet innan du njuuuuter.

Lingon

500g

13,5

67,5

8,7

43,5

Sötning

3 dl, 2g

94

1,9

3

0,1

Summa

500g

13,9

69,4

8,7

43,6

 

Muggbröd

 

 

 

 

 

Blanda ihop alla ingredienser förutom grädden i en mugg.

Rör ihop.

Blanda ner grädden och rör ihop igen.

Ställ in i mikron full effekt i 1,5 minuter.

Ägg

1 st, 50g

0,4

0,2

0

0

Kokosmjöl

1 msk, 5g

17

0,9

15

0,8

Mandelmjöl

2 msk, 12g

10

1,2

7

0,8

Bakpulver

1 tsk, 4g

33

1,3

0

0

Grädde

1 msk, 12g

3

0,4

3

0,4

salt

0,5 tsk, 3g

0

0

0

0

Sötning

0,5dl, 4,5g

94

4,2

3

0,1

Summa

90,5g

 

8,2

 

2,1